пʼятниця, 08 лютого 2008 08:32

Тимошенко відправила в "Газпром" спеціалістів

Тимошенко відправила в "Газпром" спеціалістів

Український уряд завтра (8 лютого) розпочинає переговори з Росією для з`ясування ситуації навколо поставок газу до України і заборгованості за спожитий газ.

Про це повідомила прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко журналістам в Києві після повернення з робочої поїздки до Одеси.

"Із завтрашнього дня (8 лютого) ми починаємо телефонні та очні переговори, тому що 8 лютого частина фахівців "Нафтогазу України" виїжджають до Росії. Я думаю, що ми прагнутимемо з`ясувати ситуацію, звідки виник борг "РосУкрЕнерго" перед Росією, чому вони не розрахувалися, і чому вони ставлять Україну в такі важкі умови" - сказала Тимошенко.

Прем`єр вважає, що заява "Газпрому" є підтвердженням того, що Україні не потрібні посередники при поставках природного газу. "Такі посередники, як "РосУкрЕнерго", як правило, зривають і розрахунки, і поставки газу до України", - вважає вона.

На думку Тимошенко, така ситуація стала наслідком відсутності прямих контрактів між НАК "Нафтогаз України" і російським ВАТ "Газпром", а також відповідних угод між урядами України і Росії.

Глава КМУ також не виключила, що "РосУкрЕнерго" перевело гроші в тіньову сферу.

В той же час, Тимошенко підкреслила, що Україна має в своєму розпорядженні необхідні ресурси для забезпечення газом внутрішніх споживачів, а також для недопущення дестабілізації ситуації при здійсненні транзиту природного газу через українську територію. "Все буде стабільно і надійно", - підкреслила вона.

Глава уряду закликала громадян не хвилюватися і пояснила ситуацію, що склалася, непрофесійною і корупційною роботою посередника при поставках газу до України, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко відправила в "Газпром" спеціалістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі