понеділок, 11 лютого 2008 11:57

Тимошенко відмовилася платити за минулорічний газ по $179,5 за тис.куб.

Тимошенко відмовилася платити за минулорічний газ по $179,5 за тис.куб.
Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що Кабінет міністрів України не має наміру забезпечувати оплату за постачання газу в листопаді-грудні 2007 року за ціною 2008 року, а за газ, поставлений в нинішньому році, забезпечить оплату за ціною $179,5 за тисячу кубометрів.

Як повідомила прем"єр-міністр журналістам, таке рішення уряд ухвалив на позачерговому засіданні уряду в понеділок вранці.

Тимошенко відзначила, що в суботу одержала від президента України лист, в якому він зобов"язав уряд забезпечити висновок до 10 лютого між НАК "Нафтогаз України" і російською стороною всіх необхідних документів щодо постачань газу і розрахунків за нього.

"Я офіційно заявляю, що уряд не піде на цей шантаж "Росукренерго" і "Укргазенерго", і ми не укладатимемо угоду з "Росукренерго" і "Укргазенерго" на постачання газу в листопаді-грудні (2007 року)  за ціною 2008 року, і окрім середньоазіатського газу ми не братимемо ніякого газу у "Росукренерго" в січні в 2008 роки", - сказала український прем"єр, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко відмовилася платити за минулорічний газ по $179,5 за тис.куб.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі