Ексклюзиви
середа, 20 лютого 2008 13:07

Тимошенко відмовилася фінансувати ініціативи Ющенка

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко відмовилася внести до держбюджету практично всі пропозиції президента Віктора Ющенка - на загальну суму 23 млрд грн.

Свою відмову вона аргументувала тим, що на фінансування поточних проблем необхідно більше 150 млрд грн, зокрема на компенсацію втрат сільгоспвиробників у зв"язку зі вступом до СОТ ы підвищення соціальних виплат.

З листа прем"єр-міністра до президента від 15 лютого витікає, що уряд не направлятиме додаткові бюджетні ресурси на фінансування ініціатив глави держави.

З 11 пропозицій президента Кабмін фактично врахував лише два. У бюджеті будуть збільшені сума відшкодування ПДВ на 2 млрд грн і прогноз номінального ВВП - з 889 млрд грн до 921 млрд грн.

У своєму листі Юлія Тимошенко детально аргументувала відмову у фінансуванні президентських пропозицій. За розрахунками Кабміну, на вирішення всіх поточних проблем необхідно - без урахування президентських ініціатив - 157,6 млрд грн. Левова частка - 100 млрд грн - буде потрібно, якщо Конституційний суд "прийме позитивне рішення за поданням пільг суддям, що розповсюдиться на інші соціальні виплати". На реалізацію пропозицій депутатів Верховної ради необхідно ще 47,8 млрд грн, Асоціації міст України - 8,4 млрд грн, на компенсацію аграріям через введення ПДВ після вступу до СОТ - майже 1,4 млрд грн.

Відмова у фінансуванні президентської програми "Доступне житло" була обгрунтована тим, що в бюджеті-2008 передбачена нова програма забезпечення соціальним і доступним житлом працівників освіти, науки, культури і охорони здоров"я на 1,7 млрд грн. А збільшення держгарантій для "Укравтодора" (більш ніж на 3 млрд грн для будівництва інфраструктури в рамках Євро-2012), на думку уряду, може призвести до збільшення дефіциту бюджету, інфляції, боргу країни і погіршити її інвестиційний імідж, оскільки борг компанії вже складає $6,4 млрд. Концерну РРТ відмовлено в 116,5 млн грн з тієї причини, що він повинен заробити ці кошти, змінивши тарифи.

У листі наголошується, що Кабмін може частково врахувати думку президента, якщо буде проведено "нараду під його керівництвом".

Вчора стало відомо, що засідання уряду перенесене на 22 лютого, пише КоммерсантЪ-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко відмовилася фінансувати ініціативи Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути