четвер, 24 травня 2007 11:45

Тимошенко відмовилася брати участь у дострокових виборах 24 червня

Тимошенко відмовилася брати участь у дострокових виборах 24 червня
БЮТ не вважає можливим подавати до ЦВК документи, необхідні для участі у дострокових виборах через "фактичний зрив процесу з організації і проведення дострокових виборів 24 червня".

Про це йдеться у заяві блоку, що розповсюджена його прес-службою.

"Під тиском політичних сил, що представляють коаліцію, та внаслідок бездіяльності ЦВК, Кабміну, інших органів виконавчої влади, деструктивної позиції КС та деяких інших судів, процес з організації і проведення позачергових виборів 24 червня 2007 року зірвано".

З огляду на це, БЮТ не вважає за можливе подавати до ЦВК заяву про реєстрацію кандидатів у народні депутати на позачергових виборах 24 червня 2007 року та інших документів, передбачених законом про вибори народних депутатів.

У заяві нагадується, що 28 квітня "Батьківщина", Українська соціал-демократична партія та партія "Реформи і порядок" уклали угоду про утворення виборчого блоку політичних партій із назвою "Блок Юлії Тимошенко" для участі у позачергових виборах 24 червня.

"Після опублікування указу президента виборчим блоком в межах термінів, визначених законодавством, проведено комплекс інших заходів по забезпеченню виборчого процесу", - зазначається у документі.

Так, "14 травня було проведено міжпартійний з"їзд партій, що входять до виборчого блоку БЮТ за участю члена Центральної виборчої комісії, на якому висунуто кандидатів у народні депутати на позачергових виборах у кількості 450 осіб".

"Проте станом на 23 травня 2007 року окружні виборчі комісії ЦВК не сформовані, незважаючи на те, що окружні виборчі комісії на позачергових виборах повинні бути сформовані за п"ятдесят днів до дня виборів, в даному випадку – до 4 травня включно", - наголошується у заяві.

"Крім того, не забезпечено фінансування підготовки та проведення позачергових виборів до Верховної Ради", - додає БЮТ.


Зараз ви читаєте новину «Тимошенко відмовилася брати участь у дострокових виборах 24 червня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі