четвер, 26 червня 2008 14:09

Тимошенко виділила 420 мільйонів на реставрацію палацу Ющенка

Кабмін виділив 420 мільйонів гривень на реставрацію Маріїнського палацу, що в три рази більше первісної вартості проекту.

Про це пише газета "Дело".

Видання нагадує, що ще в 2005 році президент Ющенко озвучив ідею, щоб Маріїнський палац став резиденцією українських президентів. Але тільки в четвер "уряд вдихнув у неї життя".

Раніше планувалося, що капітальний ремонт "Маріїнки", якій вже 260 років, обійдеться бюджетові в 173 мільйона гривень. Зараз уряд Тимошенко переглянув кошторис і затвердив його на рівні 420 мільйонів.

Газета також повідомляє з посиланням на джерело в Держуправлінні справами, у веденні якого знаходиться палац, що збільшення вартості проекту пов"язано з ростом цін на будівельні матеріали.

"Проект затверджений 5 років тому, з тих пір ціни на цемент, бетон і метал виросли майже на 50%", — аргументує співрозмовник.

На питання, чому ж тільки зараз уряд розморозив реконструкцію, співрозмовник відповів: "Наступив вигідний політичний момент".

За його словами, перед загрозою відставки, що насувається, Тимошенко стала більш зговірливою і погодилася дати гроші на всі проекти президента.

Реставрація "Маріїнки" була розпочата тільки влітку 2007 року. Спеціально для майбутньої резиденції президента Київрада передала ДУС ще і частина парку, у такий спосіб збільшивши територію комплексу.

Тендер на проведення робіт виграла компанія "Укрреставрація". Протягом минулого року на облаштування палацу було витрачено 35 мільйонів гривень бюджетних коштів. За словами заступника керівника ДУС Олексія Панька, ці гроші пішли на посилення фундаменту правого флігеля і реконструкцію робочих приміщень.

У червні нинішнього року генеральний підрядник проекту "Укрреставрація" заявила про призупинення робіт з реставрації Маріїнського палацу. За словами керівництва компанії, ремонт був припинений через відсутність грошей.

У 2008 році на реставрацію Маріїнського палацу планують витратити 49 з 420 мільйонів гривень, які учора виділив на проведення робіт уряд. За словами Панька, при необхідності сума виділених коштів може бути збільшена.
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко виділила 420 мільйонів на реставрацію палацу Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі