субота, 31 жовтня 2009 17:21

Тимошенко везла людей із Західної України, знаючи про грип - Янукович

Тимошенко везла людей із Західної України, знаючи про грип - Янукович

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко і міністр охорони здоров"я Василь Князевич знали про епідемію грипу А/H1N1 на західній Україні, коли організовували з"їзд БЮТ в суботу на Майдані Незалежності в Києві, стверджує лідер партії регіонів Віктор Янукович.

"Насправді, звичайно, і вона (прем"єр-міністр України Тимошенко - ред.) і міністр охорони здоров"я знали, і дуже добре розуміли, що не можна вести людей із західної України в такій величезній кількості до Києва... І сьогодні, я думаю, кияни вже з жахом думають, скільки їм завезли цього грипу до Києва", - сказав він в ефірі Харківської телекомпанії "7 канал".

При цьому Янукович не виключив, що у разі масової захворюваності на грип А/H1N1 в Києві, будуть звинувачення на адресу БЮТ.

"І зараз, як тільки в Києві, не дай Бог, почнуться захворювання, проводитимуть аналогію з цим питанням, у мене в цьому жодних сумнівів немає", - відзначив він.

Також лідер Партії регіонів висловив надію, що до Києва хвиля епідемії не дійде.

"Дай Бог, щоб пронесло", - додав він.

При цьому Янукович сказав, що не хотів би політизувати це питання.

"Я певною мірою не хотів робити на цьому наголос, тому що мої опоненти, виборці могли б сказати, що це знову методи політичної боротьби", - сказав він.

Як повідомлялося, станом на суботу, 31 жовтня, в Україні офіційно підтверджено 13 випадків зараження грипом каліфорнійської мутації (грип A/H1N1), зокрема, один випадок зі смертельним результатом.

30 жовтня Україна визнала третій, найвищий рівень загрози розповсюдження епідемії грипу в країні.

У всіх навчальних закладах країни оголошені тритижневі канікули. На території дев"яти західних областей України - Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській, Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Хмельницькій, Вінницькій, Волинській - вводиться карантин.

Кабінет міністрів ввів заборону на проведення масових заходів по всій Україні у зв"язку із загрозою епідемії "свинячого" грипу. Перенесені всі заходи у рамках передвиборчої кампанії, зокрема, презентація передвиборчої програми Віктора Ющенка, запланована на 1 листопада.

За матеріалами Інтерфакс-Україна, Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко везла людей із Західної України, знаючи про грип - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі