середа, 20 лютого 2008 13:48

Тимошенко в Москві не руйнуватиме домовленості між Путіним і Ющенком

Експерти Агентства моделювання ситуацій вважають, що візит прем"єр-міністра Юлії Тимошенко в Росію зміцнить її політичні позиції й сприятиме її актуалізації серед російської еліти як представника української влади.

Про це сказано в повідомленні АМС.

"Це може означати, що в Москві Тимошенко пройде остаточну актуалізацію, як представник нової української влади, що повноправно представляє інтереси України", - вважає заступник директора агентства Олексій Голобуцький.

На його думку, для Тимошенко цей візит був настільки принциповий, що вона пішла на відкриту конфронтацію з різного роду групами впливу навколо Президента.

Голобуцький також зазначив, що спроби Секретаріату Президента перешкодити візиту прем"єра в Москву привели до прямо протилежного результату.

"Водночас, ми бачимо, до чого це призвело - Тимошенко не тільки поїхала, в й зуміла привернути до свого візиту максимальну увага громадськості й експертного співтовариства, причому не тільки українського", - сказав він.

Політолог вважає, що Тимошенко, швидше за все, не буде піддавати ревізії укладені домовленості Президента Росії Володимира Путіна й Президента Віктора Ющенка.

"Однак їй однозначно є що сказати Путіну, який незабаром стане прем"єр-міністром. Саме він буде надалі формувати стратегію газових відносин з Україною", - резюмував експерт.

Тимошенко планує відвідати Москву (Росія) 20-21 лютого.

20 лютого прем"єр-міністр Росії Віктор Зубков і Тимошенко проведуть переговори й обговорять стан і перспективи розвитку двостороннього торгово-економічного співробітництва, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко в Москві не руйнуватиме домовленості між Путіним і Ющенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі