четвер, 04 вересня 2008 08:52

Тимошенко: У Ющенка немає шансів

Тимошенко: У Ющенка немає шансів
Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко називає причиною того, що Президент Віктор Ющенко "оголосив їй війну", боротьбу за перемогу на президентських виборах 2010 року.

"Причиною того, що Президент Віктор Ющенко оголосив війну на знищення, - це, на жаль, боротьба за перемогу на виборах 2010 року... Хоча шансів вже майже немає, вони були втрачені під час цієї безглуздої боротьби", - заявила вона в телезверненні до народу в середу ввечері.

Тимошенко підкреслила, що президентські вибори "так затьмарили їм очі", що вони навіть не чули її запевнення в тому, що прем"єр готова поступитися і ще раз підтримати єдиного кандидата від демкоаліції на президентських виборах в тому випадку, якщо можна буде добитися "нормальної гармонійної роботи, якщо не заважатимуть уряду працювати".

Відповідаючи на звинувачення глави держави в тому, що Тимошенко встановила диктатуру уряду в Україні, вона сказала: "Віктор Андрійович, та немає ніякої диктатури у нас, на жаль, в демократичній коаліції на чолі з вами, окрім диктатури дурості, безвідповідальності і безладу".

Тимошенко звинувачує Ющенко в свідомому і планомірному розвалі демократичної коаліції.

"На жаль, президент України Віктор Ющенко вдруге за один президентський термін зруйнував і знищив демократичну коаліцію, а це - надія України на європейський вибір і на інші добрі надії, які були у людей", - сказала вона.

За словами Тимошенко, президент розвалив коаліцію в 2005 році, коли вона, будучи прем"єром, "намагалася боротися з тотальною корупцією в його оточенні".

"Вдруге - прямо зараз, прямо сьогодні, коли всі президентські сили секретаріату кинуті на вбивство демократичної коаліції в Україні", - відзначила вона.

Раніше Тимошенко запевнила, що продовжуватиме очолювати уряд.

"Я знаю, що у вас усіх зараз в очах і на обличчях запитання: чи працюватиме цей уряд, і чи здатний він буде взагалі це робити, і скільки часу там є, враховуючи всі ці коаліційні перипетії. Я можу вам сказати - будьте спокійні, і я хочу трішки вам свого спокою передати, ніяка метушня, ніякі інтриги, не зруйнують ані уряд, ані нормальний рух країни до системних і глибоких реформ", - сказала Тимошенко.

За матеріалами УНІАН, Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: У Ющенка немає шансів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі