вівторок, 15 квітня 2014 19:56

Тимошенко створює громадський рух опору: бо армія, СБУ і міліція не справляються

Тимошенко створює громадський рух опору: бо армія, СБУ і міліція не справляються
Юлія Тимошенко Фото: like.sumy.ua

Кандидат у президенти Юлія Тимошенко створює загальноукраїнський рух опору за участі офіцерів армії, СБУ та міліції. Про це сьогодні вона оголосила на прес-конференції.

"Російська Федерація у Донецькій та Луганській областях розпочала справжню війну проти України. Це - не окрема терористична операція, програма дестабілізації регіону, не ситуативна дія, а справжня війна. Але війна нового типу. Вона дає можливість на фоні переговорного процесу, який ведеться на міжнародному рівні, при відсутності офіційних військових підрозділів захоплювати території, виграючи час і вводячи в оману Україну і світ", - заявила Тимошенко.

Вона вказала, що впродовж 4 років РФ готувалася до цієї агресії, мала два плани. З її слів, план "А" полягав у тому, щоб проводити свою політику через маріонеточних політиків, якими були Янукович, Азаров та їхня команда, створювати нову імперію на нашій частині. Але план, який мав Путін, провалила революція гідності, важає Тимошенко.

Планом "Б", на її думку, було захоплення України, проведення війни нового типу, що зараз РФ і здійснює.

"Армія, СБУ, інші правоохоронні структури за останні 4 роки через агентів Кремля були або знищені, або послаблені. Зараз лише силами армії, міліції та СБУ ми не можемо захистити країну від війни. Велика кількість людей розуміють, що прийшов момент істини: або ми здатні зберегти Україну незалежною, суверенною, вільною державою для своїх дітей та майбутнього, або втратимо її", - наголосила політик.

Зі слів Тимошенко, мета загальнонаціонального руху опору — створити у кожному місті, районі та області опорні пункти, щоб усі бажаючі захищати Україну могли залучитися до цієї справи. Кандидат у президенти пообіцяла, що такі опорні пункти будуть розташовуватися у офісах "Батьківщини".

"Ми знімаємо свої вивіски і віддаємо приміщення руху опору", - оголосила Тимошенко.

Загальнонаціональний рух опору базуватиметься на законах України та співпрацюватиме з міліцією, СБУ та армією. Члени руху опору матимуть зброю.

Його штаб складається з правоохоронців, колишніх співробітників спецслужб та військовослужбовців найвищого рівня. Вони формуватимуть громадські загони. Наразі діятимуть три територіальні громади по трьох областях — Харківській, Запорізькій та Дніпропетровській.

До штабу руху опору входять: Геннадій Абрамчук - керівник київського "Беркуту" до 2005 року, Сергій Бондарчук — гендиректор ДК "Укрспецекспорт" 2005-2010 рр.,Олександр Галата — начальник Головного Управління розвідки Міноборони 2003 — 2008 рр., Микола Мельник — генерал-лейтенант ГУ розвідки Міноборони, Павло Патарецький — голова Координаційної ради громадської безпеки (один з організаторів спецпідрозділу "Хорт") та Олександр Скіпальський — начальник ГУ розвідки Міноборони в 1992-1997 рр.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко створює громадський рух опору: бо армія, СБУ і міліція не справляються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі