неділя, 13 квітня 2008 12:50

Тимошенко стане почесним гостем весняної сесії ПАРЄ

Прем"єр Юлія Тимошенко стане почесним гостем весняної сесії ПАРЄ, що пройде в Страсбурзі з 14 по 18 квітня.

Почесними гостями також будуть канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Словаччини Іван Гаспарович і міністр закордонних справ Франції Бернар Кушнер.

В оприлюдненій ПАРЄ інформації йдеться, що серед тем, які мають бути обговорені на сесії - доступ до безпечних і легальних абортів у Європі, протидія мусульманських співтовариств екстремізму, самогубства серед дітей і підлітків у Європі, викладання європейської літератури.

Буде також надане слово французькому письменникові ліванського походження Аміну Маалуфу.

Також надійшла пропозиція про проведення позачергового обговорення питання про функціонування демократичних інститутів у Вірменії, а також дебатів по поточних питаннях про ситуації на Близькому Сході.

Міністр закордонних справ Словаччини Ян Кубіш зробить традиційне повідомлення від імені Комітету міністрів - виконавчого органу Ради Європи, і відповість на питання парламентаріїв. Свою щорічну звітну доповідь також представить Комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммарберг.

У рамках сесії комісія ПАРЄ з політичних питань проведе публічні слухання на тему "Стан у Китаї напередодні Олімпійських ігор". У слуханнях візьме участь представник Далай-лами й правозахисних організацій, що працюють у Китаї. Запрошені також представники влади Китаю.

Остаточний порядок денний буде прийнятий Асамблеєю при відкритті сесії, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко стане почесним гостем весняної сесії ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі