субота, 13 вересня 2008 12:52

Тимошенко стала б президентом

Тимошенко стала б президентом
На президентських виборах, якби вони проходили найближчим часом, перемогла б прем"єр-міністр Юлія Тимошенко.

Так вважає більшість українців, опитаних Київським міжнародним інститутом соціології, повідомляє в суботу "Дзеркало тижня".

Так, у перемозі Тимошенко на виборах, якби вони проводилися в найближчу неділю, упевнені 34,1% опитаних українців. У перемогу лідера Партії регіонів Віктора Януковича вірять 25,6% респондентів. Перемога Віктора Ющенка здається можливою всього 6% опитаних.

На питання про те, чи варто чинному президентові балотуватися на другий термін у майбутніх президентських виборах (незалежно від того, коли вони відбудуться), 72,5% учасників опитування відповіли, що Ющенку не варто цього робити, 16,2% - що варто, а 11,3% не змогли дати відповідь.

Ще 1,4% опитаних вважають, що на президентських виборах може перемогти інший кандидат. 7,4% респондентів вважають, що не переможе ніхто. 25,4% учасникам опитування було важко визначитися з відповіддю.

Водночас більша частина респондентів у другому турі президентських виборів проголосувала б за Тимошенко. Її найближчий суперник, Янукович, може перемогти тільки в тому випадку, якщо він вийде в другий тур разом із Ющенком.

Якби в другий тур виборів вийшли Ющенко і Тимошенко, голоси розподілилися б таким чином: 12,1% на користь Ющенка, і 34,6% — на користь Тимошенко. Проти обох кандидатів проголосували б 33% опитаних, не пішли б на вибори 11,6%, не визначились із відповіддю – 8,7% респондентів.

Вибираючи між кандидатурами Тимошенко і Януковича, українці віддали б перевагу Тимошенко (34,9%). За Януковича проголосували б 32,6% опитаних. Проти обох претендентів голосували б 16% респондентів. Не захотіли б піти на вибори 8,8%, не змогли визначитися з відповіддю – 7,1%.

Вибираючи між кандидатурами Ющенка і Януковича, якби ці кандидати вийшли в другий тур виборів, більшість опитаних (36,2%) відповіли, що голосували б за Януковича. Ющенку свої голоси віддали б 20,8% респондентів. Проти обох запропонованих кандидатів проголосували б 26,1%. Не пішли б на вибори — 9,2%, а не визначились – 7,6% опитаних українців.

Опитування проводилося Київським міжнародним інститутом соціології з 1 по 7 вересня 2008 року в усіх регіонах України за вибіркою обсягом 2036 респондентів. Стратегічна похибка вибірки не перевищує 3,3%, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко стала б президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі