вівторок, 04 листопада 2008 15:43

Тимошенко сподівається на диво

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко закликає профспілки в умовах світової кризи активізувати тристоронній соціальний діалог – між урядом, організаціями працедавців і профспілками.

Про це Тимошенко заявила сьогодні під час зустрічі з керівництвом Конфедерації вільних профспілок України, Федерації профспілок України, профспілки працівників гірничої промисловості та профспілки працівників металургійної і гірничодобувної промисловості.

"Такого шоку світ не переживав, тому сьогодні нам потрібно, розуміючи реальну ситуацію, обговорити, як ми можемо знайти взаєморозуміння", - сказала Тимошенко.

Прем`єр-міністр зазначила, що з початку 2008 року між урядом, профспілками і організаціями працедавців активізувалася достатньо ефективна співпраця, але у зв`язку зі складною ситуацією в керівництві ФПУ діалог було припинено. "За будь-яких обставин я дуже хотіла б продовжити роботу, як ми і планували, за галузями, за профільними профспілками", - сказала вона.

У свою чергу в.о. голови ФПУ Ігор Луцишин зазначив, що накопичилося дуже багато питань, зокрема, з майбутніми змінами, які торкнуться соціальних виплат, а також регулювання мінімальної заробітної плати і прожиткового мінімуму.

30 жовтня всеукраїнські профспілки зажадали від влади негайно залучити їх до формування антикризової політики.

Про це йшлося в заяві, прийнятій на засіданні Загального представницького органу всеукраїнських профспілок і профспілкових об`єднань.

Всеукраїнські профспілки висловили категоричний протест проти дій Президента, уряду і Верховної Ради, спрямованих на подолання економічної кризи, а також зажадали негайного проведення консультацій за їх участю для вироблення соціально прийнятних антикризових заходів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко сподівається на диво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі