середа, 12 березня 2008 09:09

Тимошенко склала директиви на газові переговори до Москви

Україна на переговорах у Москві з газових питань має намір обговорити перехід протягом чотирьох років на ринкові ціни на газ.

Про це заявила прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко на брифінгу в Брюсселі, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє УНІАН.

Прем"єр повідомила, що НАК "Нафтогаз України" на переговорах із "Газпромом" дано доручення обговорити концепцію довгострокових угод між Україною і Росією про постачання газу і передбачити алгоритм формування ціни.

"Протягом, наприклад, чотирьох років до ринкової", - сказала прем`єр.

Алгоритм, за словами Тимошенко, має створюватися або на базі формули, "або на базі встановлення прогнозованих відсотків збільшення ціни щороку, щоб ми бачили стратегію, а не тільки щомісячну тактику".

Крім того, зазначила Тимошенко, директивами делегації НАК "Нафтогаз України" на переговорах визначено, що повинні бути ліквідовані всі посередницькі структури, які є між Україною і Росією, при постачанні середньоазіатського газу в Україну. Йдеться і про СП-1, і СП-2.

"У директивах написано, що немає ніякої необхідності в створенні таких СП, а є необхідність в укладанні прямих угод або з "Газпромом", або з "Газпромекспортом", - підкреслила Тимошенко.

Як відомо, делегація НАК "Нафтогаз України" відбула у вівторок до Москви, де в середу проведе переговори з представниками РАТ "Газпром".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко склала директиви на газові переговори до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі