понеділок, 20 грудня 2010 09:21

Тимошенко сама пропонує владі арештувати її - Фесенко

Тимошенко сама пропонує владі арештувати її - Фесенко

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що для самої Тимошенко арешт означатиме політичні привілеї.

"Тимошенко також розуміє, як це не парадоксально, що арешт може зіграти їй на користь. Тому що будуть кампанії за її звільнення, знову вона буде в центрі уваги, але зовсім з іншим ставленням до себе – зі співчуттям, з боротьбою за її звільнення і тому вона, фактично, пропонує владі – арештуйте мене, вона підштовхує до такого варіанту", - зазначив Фесенко.

За його словами, чимало людей на Банковій розуміють такі ризики і негативи арешту Тимошенко.

"З іншого боку, є люди, які користуються почуттям помсти і взагалі хочуть запроторити її за грати, бо таке їхнє ставлення до Тимошенко. Тобто, вони виходять скоріше з емоцій, свого суб'єктивного ставлення чи якихось персональних міркувань. Так що є різні позиції і є різні варіанти щодо дій влади по відношенню до Тимошенко", - сказав він.

Експерт нагадав, що ще навесні були розмови, "політики про це говорили в кулуарах, аналітики таке обговорювали", про судимість Тимошенко але без її арешту.

"Якщо буде судимість у Тимошенко, то її буде виключено з публічної політики. Вона зможе виступати з телеекранів, залишатися політичним лідером, але вона не зможе стати депутатом і не зможе претендувати на президентство. Закон є закон. І це найбільш оптимальний варіант для влади – уникнути проблем, які можуть виникнути через ув'язнення Тимошенко, а з іншого боку, фактично, виключити Тимошенко з публічно-політичного життя, позбавити її політичної перспективи. Так що варіанти є. Інша річ, що ми бачимо не завжди нинішня влада діє раціонально, іноді беруть гору емоції, тому я не б не виключав жоден з варіантів щодо арешту чи ні Тимошенко", - зазначив Фесенко.

Нагадаємо, сьогодні Тимошенко о 14.00 викликають до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.

ІМК

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко сама пропонує владі арештувати її - Фесенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі