середа, 14 січня 2009 14:05

Тимошенко розраховує заспокоїти Путіна і повернутися до "старих" домовленостей

Тимошенко розраховує заспокоїти Путіна і повернутися до "старих" домовленостей
Україна продовжить виконувати міжурядовий меморандум від 2 жовтня 2008 року про поетапний трирічний перехід на ринкові ціни на газ і транзит і відмову від посередників, підписаний главами урядів Володимиром Путіним і Юлією Тимошенко, і розраховує на таку ж позицію Росії, заявила Тимошенко.

"Ми виконуватимемо меморандум бездоганно. І розраховуємо, що це ж саме робитиме РФ", - сказала вона на прес-конференції в Києві в середу.

Тимошенко додала, що пропонуватиме Путіну в ході очікуваних майбутніх урядових газових переговорів перейти до меморандуму, який він підписував.

Як повідомлялося, раніше російська сторона заявила, що Україна не виконала умов вказаного меморандуму в частині повного погашення боргів за газ і виконання тимчасових умов, що містилися в ньому.

У зв"язку з цим Путін наполягає на продажі природного газу Києву з 2009 року за ринковою ціною, якою він вважає $450 за 1000 куб. м, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розраховує заспокоїти Путіна і повернутися до "старих" домовленостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі