пʼятниця, 22 лютого 2008 11:09

Тимошенко розповіла, про що вона домовилася у Москві

Тимошенко розповіла, про що вона домовилася у Москві
Прем"єр Юлія Тимошенко виступає за укладення прямих договорів між "Нафтогазом" і "Газпромом" на кілька десятків років наперед.

Про це Тимошенко повідомила на засіданні уряду, коментуючи свої переговори у Москві.

"Ми обговорили укладення стратегічної угоди між "Нафотогазом" і "Газпромом" на 25-30 років без створення будь-яких посередників. Україна повинна отримати стабільні контракти, а не так, як це виглядає зараз, коли ці корумповані посередники укладають угоду раз на місяць", - сказала Тимошенко

Вона повідомила, що на нинішній момент, Україна не має контрактів на постачання газу з листопада 2007 по березень 2008 року.

"Я задоволена газовими переговорами з президентом, прем"єром і людьми які представляють Газпром", - зазначила вона.

"Під час багатогодинних переговорів з "Газпромом" ми намітили чіткий план скидання з України ярма РосУкрЕнерго і УкрГаз-Енерго. Але цей шлях не буде простий", - попередила Тимошенко.

Вона повідомила, що "січень, лютий і березень цього року ми працюємо чітко без одного посередника – УкрГаз-Енерго".

Прем"єр дала доручення міністрам попередити підвідомчі їм підприємства, не укладати контракти з УкрГаз-Енерго і не розмитнювати газ від УкраГаз-Енерго, "бо там буде інша договірна модель".

Тимошенко також повідомила, що уряд не володів всією інформацію про стан розрахунків між Нафтогазом і газовими посередниками.

"Всі питання забезпечення України газом виглядають набагато складніше, ніж ми могли це уявити", - сказала Тимошенко.

"Коли ми вели переговори з частиною керівництва Газпрому, ми зрозуміли, що РосУкрЕнерго і УкрГаз-Енерго сформували безліч боргів України перед Росією. І ці борги виражаються не тільки в грошах", - сказала вона.

"З"ясувалося, що в попередні роки вони використали газ, передбачений для 2008 року. Вони передали нам дисбаланс в 4 млрд кубометрів газу, який не був облікований як заборгованість Нафтогазу", - обурилась Тимошенко.

Водночас вона сказала, що на зустрічі в Газпромі було досягнуто домовленості, що між Україною і Росією "корумпованих посередників не буде, і від зникнення посередників не буде ніяких негативних і нових коливань".

"Декілька днів ми попрацюємо в Україні для формування концепції реалізації газу, і через кілька днів наша делегація поїде до Росії, щоб проводити цю лінію", - заявила Тимошенко.

Вона попередила, що в деталях домовленостей завжди криється головне, "але уряд буде стежити за цими деталями", пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розповіла, про що вона домовилася у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі