вівторок, 08 січня 2008 14:54

Тимошенко розкритикувала міністра, який похвалив Клюєва

Тимошенко розкритикувала міністра, який похвалив Клюєва
Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко виступає за покарання винних у порушенні техніки безпеки праці на шахті ім. Засядька, що призвело до вибухів і значних людських жертв на шахті.

Про це Тимошенко заявила на нараді, присвяченій розгляду ситуації на шахті ім. Засядька.

Тимошенко висловила незадоволення доповідями міністра вугільної промисловості Віктора Полтавця й голови Державного комітету із промислової безпеки, охорони праці й гірського нагляду Сергія Сторчака про попередні результати комісії з ліквідації наслідків і виявленню причин аварій на шахті ім. Засядька.

Зокрема, Тимошенко не сподобалося, що в доповіді чітко не визначені причини аварій і особи, винні в цих аваріях.

Серед можливих джерел вибухів: пошкодження проводки або якого-небудь механізму 

"Є причини суб"єктивного характеру. Якщо ми й далі будемо покривати винних, коли люди гинуть, давайте не будемо комісії збирати. Навіщо вони потрібні?", - сказала Тимошенко.

У ході доповіді Сторчак зазначив, що проект рішення комісії називає ймовірною причиною аварій прямі порушення техніки безпеки на шахті.

Тимошенко критично висловилася щодо невизначеності цього формулювання.

Полтавець, посилаючись на попередній звіт комісії, зазначив, що до аварій на шахті призвела висока концентрація газу метану.

Він зазначив, що поки джерело вибухів остаточно комісія не встановила.

Серед можливих джерел вибухів комісія розглядає пошкодження електричної проводки, якого-небудь механізму або допускає інертність вибуху.

Полтавець, коментуючи роботу попередньої урядової комісії на чолі з колишнім віце-прем"єром Андрієм Клюєвим, охарактеризував її як проведену на професійному рівні.

Кабмін Тимошенко наприкінці грудня створив нову комісію з ліквідації наслідків і виявленню причин аварій на шахті ім. Засядька, призначивши її керівником першого віце-прем"єр-міністра Олександра Турчинова замість Андрія Клюєва, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розкритикувала міністра, який похвалив Клюєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі