вівторок, 16 жовтня 2007 15:45

Тимошенко розкритикувала ідею Ющенка

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко негативно оцінює можливість передачі газорозподільних мереж в концесію.

Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції, коментуючи вчорашню заяву заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони України Юрія Продана.

"Я ставлюся до цього вкрай негативно саме тому, що концесія – це ще гірше, ніж приватизація", - сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що на сьогодні власнику систем газопостачання принаймні можна ставити якісь умови. "Якщо він не виконує такі умови, то можна назад забрати майно, можна притягнути до відповідальності. А концесія – це коли ніхто ні за що не відповідає", - сказала Тимошенко.

Вона зауважила, що виключно держава повинна володіти такими об"єктами.

15 жовтня заступник секретаря РНБО Продан за підсумками наради з питань енергетики у Президента України Віктора Ющенка заявив, що держава має намір передати газорозподільні мережі в концесію.

За словами Продана, держава має намір передавати газорозподільні мережі в концесію за договорами, для чого необхідно провести переоцінку вартості газорозподільних мереж, яка на сьогодні становить більш як 9 млрд. грн.

Він зазначив, що зараз структура власності підприємств з газопостачання та газифікації (міськ- і облгази) непрозора, і газове господарство жодним чином не зацікавлене в модернізації газорозподільних мереж, а також немає жодної відповідальності за дотримання правил експлуатації мереж.

При цьому Продан заявив, що в договорах концесії буде визначена чітка відповідальність за користування газорозподільними мережами. "Якщо не виконуватимуться умови договорів концесії, вони забиратимуться і будуть передані в управління "Укргазмережі", - сказав він.

Також він додав, що з 45 міськ- і облгазів тільки 39 є рентабельними і мають невеликий прибуток, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розкритикувала ідею Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі