Ексклюзиви
середа, 04 травня 2011 13:23

Тимошенко розкрила фальсифікацію Генпрокуратури

Тимошенко  розкрила фальсифікацію Генпрокуратури

Слідчий Генпрокуратури здивований заявою прес-служби ГПУ щодо затягуванні Юлією Тимошенко процесуальних дій.

Про це вона заявила після відвідання головного слідчого управління Генпрокуратури.

"Я запитала у слідчого, навіщо він робить публічні заяви для ЗМІ, що я порушую закон, що я перешкоджаю слідству, і що він нібито буде змінювати запобіжний захід. Слідчий дуже здивувався. Він сказав, що подібних заяв він не робить. І коли я уточнила, що ця заява прес-служби Генпрокуратури, він сказав, що до прес-службі не має ніякого відношення", - сказала Тимошенко.

Вона акцентувала увагу, що слідчий є процесуально незалежною особою і "жодна прес-служба не має права замість слідчого давати такі сигнали суспільству, які не відповідають дійсності".

"Заява прес-служби Генпрокуратури фальсифікована, інспірована і нічого спільного з позицією самого слідчого не має. Це слідчий заявив в присутності мого захисника Сергія Власенка та ще декількох людей, які є співробітниками Генпрокуратури", - резюмувала Тимошенко.

У свою чергу, нардеп Сергій Власенко заявив, що екс-прем'єр повторно попросила Генпрокуратуру про його допуск до "газової справи" в якості захисника.

"Ми сьогодні подали повторно від імені Тимошенко заяву з приводу мого допуску до її захисту. Слідчий відзначив, що відповідно до Кримінально-процесуальним кодексом, він протягом трьох днів розгляне цю заяву і дасть аргументовану відповідь", - сказав Власенко

Депутат також повідомив, що Тимошенко офіційно зафіксувала всі порушення Генпрокуратури стосовно неї та поінформувала про це слідчого.

"Кожне їхнє порушення буде пред'явлено не тільки українським судам, а й міжнародни ", - заявила у свою чергу екс-прем'єр.

"Я не хотіла б, щоб Генпрокуратура думала, що вони мені дадуть свого адвоката примусово і будуть ним керувати як маріонеткою, щоб позбавити мене права на захист", - підкреслила Тимошенко.

Раніше в Генпрокуратурі заявляли про можливість надання Тимошенко адвоката за державний рахунок.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розкрила фальсифікацію Генпрокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути