середа, 29 серпня 2007 13:45

Тимошенко розказала про змову проти неї

Тимошенко розказала про змову проти неї
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко називає відмову Центральної виборчої комісії зареєструвати ініціативні групи з проведення конституційного референдуму наслідком змови великих політиків, "які не хочуть дати хоча б маленьку можливість людям сказати своє слово".

Як повідомили у прес-службі БЮТ, про це лідер блоку заявила на прес-конференції у Олександрії Кіровоградської області.

Тимошенко наголосила на тому, що 9 питань, які БЮТ планує винести на всенародний референдум, є абсолютно незручними для влади.

"Влада не хоче позбавлятися права призначати і звільняти суддів. Вона не хоче знімати недоторканність і пільги. І саме тому цей референдум зупинений", - заявила вона.

"Люди, які займають найвищі державні посади, не планують віддавати повноваження на місця. Вони не хочуть також бути підконтрольними. Внаслідок цього відбувається змова великих політиків для блокування референдуму", - підкреслила лідер БЮТ.

Тимошенко також заявила, що сьогодні ЦВК, на жаль, займається "політиканством". "Дуже прикро, що маріонеткові члени ЦВК служать не Конституції, де чітко записано: якщо люди зібрали 3 мільйони підписів – вони мають право проводити референдум, які б питання вони туди не виносили. Це і є якраз влада народу", - сказала вона.

За словами лідера БЮТ, сьогодні члени ЦВК, так само як і судді Конституційного Суду, перетворилися у заручників політичних рішень.

Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації ряду ініціативних груп з проведення конституційного референдуму.

Тимошенко заявила, що блок оскаржить в суді відповідні ухвали ЦВК, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розказала про змову проти неї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі