понеділок, 14 січня 2008 19:42

Тимошенко роздає гроші Януковича - висновок економіста

Для виплат компенсацій вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР, швидше за все, використовуються кошти, залучені на зовнішніх ринках урядом Віктора Януковича.

Таку думку кореспонденту висловив економіст Борис Кушнірук.

Нагадаємо, в інтерв"ю одному з телеканалів прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко з приводу джерела коштів для компенсації вкладів сказала: "Буквально за десять днів роботи нового уряду нам вдалося закрити істотну частину тіньових фінансових оборотів, і нам вдалося істотно збільшити надходження до бюджету за рахунок практичної боротьби з корупцією, ухиленнями від сплати податків".

"За такий короткий термін можна допустити ліквідацію певних тіньових схем, але, неможливим є реальне надходження коштів від таких дій, - вважає Б.Кушнірук. - Втім, навіть якщо повірити прем"єру, то виникає питання - чому перший транш перераховано в доларах, а не в національній валюті".

Як повідомлялося, "Ощадбанк" 10 січня ц.р. одержав перший цього року транш бюджетних коштів у розмірі 198,2 млн. дол. для проведення компенсаційних виплат вкладникам Ощадбанку СРСР, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко роздає гроші Януковича - висновок економіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі