вівторок, 24 лютого 2009 12:18

Тимошенко радіє, що ситуація в Україні не найгірша

Тимошенко радіє, що ситуація в Україні не найгірша
Прем"єр Юлія Тимошенко не згодна з тим, що в Україні найгірша ситуація у світі у зв"язку з економічною кризою.

"Ті, хто кажуть, що ситуація в Україні найгірша – це неправда. Україна тримається в середині за розвитком кризових явищ", - сказала Тимошенко на зустрічі з головами облрад.

"Я не хотіла би, щоб Україну втягували у комплекс меншовартості і кидали на узбіччя", - додала вона.

Водночас Тимошенко визнала, що їй "хотілося б почати з приємних новин, але внаслідок потужного розвитку кризи, особливо добрих новин немає".

Прем"єр вважає некоректним порівнювати показники економічного розвитку за січень 2008 року з показниками січня 2009 року.

"Криза розвивається нищівним чином і щодня міняє світ і кожну країну окремо", - сказала вона.

Тимошенко навела приклади падіння промислового виробництва у січні порівняно з груднем 2009 року в інших країнах.

Так, у Казахстані, за її словами, воно склало 10,4%, в Росії – 19,9%, в Україні – 16,1%.

Падіння в переробній промисловості, за словами Тимошенко, у Казахстані склало 21,6% , у Росії – 32,7%, в Україні – 22,4%.

"Тобто Україна йде десь в центрі кризових явищ", - сказала вона.

Прем"єр закликала в цих умовах до політичної консолідації, "а не істерично критикувати і радіти з того, що хтось знаходиться при владі, а хтось – в опозиції".

Вона запропонувала головам облрад ініціювати законопроекти та постанови, необхідні для подолання кризи, а також вносити свої пропозиції до перегляду бюджету на 2009 рік.

"На травень, як це і передбачено законом про бюджет, у нас передбачено корегування бюджету-2009. Ми повинні зробити спільно, враховуючи всі пропозиції", - сказала Тимошенко.

Як повідомлялося, під час засідання Асоціації міст України прем"єр запропонувала ввести посаду віце-прем"єра з регіональної політики. Вона закликала мерів міст висунути свого кандидата на цю посаду.

За матеріалами: Українська правда, Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко радіє, що ситуація в Україні не найгірша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі