середа, 12 листопада 2008 19:45

Тимошенко радить працівникам не виходити на страйки, а працювати

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко радить працівникам підприємств не виходити на страйки.

Про це вона заявила в середу на позачерговому пленарному засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної Ради при президенті, повідомляє Ліга.net.

"Можливо, роботодавці пішли б у церкву, свічку поставили за те, щоб ви оголосили страйк. Тому що і так, як кажуть, доторгувались, що нема чим здачі дати. І якщо страйк - то ніхто нікому нічого не винен", - заявила Тимошенко.

Тимошенко вважає, що "потрібно нормально працювати і вести діалог, щоб була нормальна заробітна плата, нормальні податки, нормально функціонувало підприємство, наскільки це дозволяє ринок".

"Роботодавці – вони часто як два в одному, як "Head&Shoulders", – депутат і бізнесмен", – заявила вона, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Крім того, Тимошенко зазначила, що уряд не допустить скорочення робочих місць і заробітної плати, повідомляє прес-служба Кабміну.

Прем"єр підкреслила, що сьогодні уряд, розробляючи систему допомоги для кожної окремої галузі економіки, висуває одну головну умову – дотримуватись захисту прав працівників.

За її словами, уряд звернувся до власників підприємств з проханням погоджувати будь-які зміни колективних договорів лише на загальних зборах трудових колективів.

"Коли я бачу, що сьогодні деякі корпорації планують скорочення співробітників на 50%, я такої політики ніколи в житті не прийму і, думаю, що в цьому ми з вами будемо партнерами", - зазначила Тимошенко.

Прем"єр також запевнила, що уряд не планує скорочувати соціальні виплати і раніше встановлені пільги.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко радить працівникам не виходити на страйки, а працювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі