пʼятниця, 01 серпня 2008 17:28

Тимошенко "в лічені дні" поверне нормальну ціну на зерно

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко очікує, що в результаті збільшення фінансування Аграрного фонду вже найближчими днями буде можливість підвищити закупівельні ціни на зерно в Україні.

Про це вона заявила журналістам на брифінгу під час виставки "Всеукраїнський день поля-2008", що проходить в селі Майське у Дніпропетровській області.

"1231 грн. (за тонну) третього класу встановлена мінімальна ціна, і залежно від цього ми робитимемо шкалу для інших класів (зерна). Я думаю, що ми зможемо в лічені дні повернути нормальну ціну на зерно і демонополізувати ринок", - заявила Тимошенко.

При цьому вона зазначила, що на сьогодні виробники зерна страждають через те, що зернотрейдери істотно занижують закупівельні ціни на зерно.

Як відомо, у четвер, 31 липня, Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до бюджету на 2008 рік. Відповідно до закону, витратну частину бюджету буде збільшено на 5,802 млрд. грн.

Крім того, бюджет Аграрного фонду буде збільшено на 1 млрд. грн. і ще 400 млн. грн. планується виділити на компенсацію процентних ставок за кредитами для сільськогосподарських підприємств.

Затверджена Міністерством аграрної політики ціна закупівлі пшениці третього і четвертого класів - 1251,43 грн. і 1134,61 грн. за тонну відповідно, при цьому зернотрейдери пропонують ціни набагато нижче, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко "в лічені дні" поверне нормальну ціну на зерно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі