пʼятниця, 07 грудня 2007 15:42

Тимошенко: "Турчинов до Москви не їздив і трубу не продавав"

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заперечує чутки про те, що її блок вів переговори з Москвою про продаж частини української ГТС в обмін на низьку ціну на газ.

"Це неправда. Турчинов до Москви не їздив, і ніякого секрету тут немає. Наша політична сила давно наполягає на тому, щоб газотранспортна система була виключно в держвласності. Щоб її не можна було приватизувати, передавати в концесію або в міжнародні консорціуми", - сказала Тимошенко інформаційному агентству Польське пресове агентство (PAP).

Лідер БЮТ також вважає, що Україна невиправдано занижує ціни на газотранспортні послуги для Росії.

"За два останні роки ціна на газ зросла на 350%, а ціна на транзит, яка залишається набагато нижчою за ринкову ціну, піднялася лише на 6%. Вартість оренди українських газосховищ для росіян - на 25% нижча від загальносвітових", - нагадала Тимошенко.

Раніше газета Экономические известия, посилаючись на джерела в блоці НУ-НС, писала про те, що один із лідерів БЮТ, Олександр Турчинов, "неодноразово бував у Москві, зумів домовитися на найвищому рівні, що Тимошенко в обмін на заморожування ціни на газ передасть міноритарний пакет з управління українською газотранспортною системою Газпрому".


За матеріалами Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: "Турчинов до Москви не їздив і трубу не продавав"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі