середа, 31 жовтня 2007 14:42

Тимошенко: "Ми нікому не дамо скасувати закон про імперативний мандат"

Лідер блоку свого імені Юлія Тимошенко обіцяє не допустити скасування закону про імперативний мандат (заборона здійснювати переходи між фракціями) для депутатів місцевих рад.

Про це повідомила прес-служба БЮТ.

"Реальність така, що норма про імперативний мандат сьогодні діє, і ми нікому не дамо її скасувати", - заявляє Тимошенко.

Вона вважає, що імперативний мандат - це механізм, який дозволяє позбуватися від депутатів, котрі займаються корупцією.

"Імперативних мандат - це створення новітніх політичних традицій України, перехід до чесної й відповідальної політики", - вважає вона.

Тимошенко нагадує, що її політична сила внесла на розгляд Верховної Ради законопроект "Про звільнення суддів, причетних до корупції" і гарантує, що БЮТ зобов"яже суддів, причетних до призупинення дії закону про імперативний мандат, нести відповідну відповідальність.

"Я даю доручення юристам нашого блоку провести всю необхідну правову роботу для позбавлення посад суддів, які своїми діями будуть робити спроби скасувати закон про імперативний мандат для депутатів місцевих рад", - сказано в її заяві.

Українська республіканська партія "Собор" вважає конституційним переворотом прийняття закону про імперативний мандат у місцевих радах.

У лютому Комітет виборців України закликав депутатів Верховної Ради оскаржити в Конституційному Суді заборону переходу між фракціями депутатам місцевих рад.

12 січня Рада встановила імперативний мандат для депутатів Верховної Ради Криму й місцевих рад, обраних за пропорційною виборчою системою, що встановлює заборону переходу між фракціями депутатів місцевих рад, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: "Ми нікому не дамо скасувати закон про імперативний мандат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі