субота, 26 січня 2008 15:43

Тимошенко просять зробити що-небудь з чергами на кордоні

Державна митна служба просить секретаріат президента й представництво України в Європейському Союзі допомогти у вирішенні проблеми черг на україно-польському кордоні.

Про це на прес-конференції сказав директор департаменту організації митного контролю Сергій Сьомка.

"Сьогодні ми написали лист у Секретаріат Президента, а також у представництво України в ЄС, пану (Роману) Шпеку (з проханням) допомогти в урегулюванні ситуації на україно-польському кордоні," - сказав Сьомка.

З його слів, станом на 25 січня у пунктах пропуску "Краковець", " Рава-Руська", "Шегіні", "Ягодин", "Устілуг" існують черги вантажного автотранспорту з боку як України, так і Польщі.

Сьомка закликав перевізників вантажів переглянути поставку товарів для того, щоб не створювати черги.

Крім цього, Сьомка повідомив, що Митниця для вирішення цієї проблеми організувала чергування машин пожежної охорони, підрозділів ДАІ, провела переговори з керівництвом Волинської й Львівської обладміністрацій із проханням посприяти рішенню проблеми в роботі пунктів пропуску "Ягодин", " Рава-Руська" і "Краковець", звернулася в Міністерство внутрішніх справ із проханням забезпечити правопорядок і безпеку на кордоні й на під"їздах до пунктів пропуску.

Разом з тим, митниця звернулася з листом до прем"єр-міністра Юлії Тимошенко із проханням урегулювати цю ситуацію.

Також митна служба відправила лист генеральному директорові митної служби Польщі Яцеку Домініку з проханням взяти під особистий контроль питання врегулювання ситуації з переміщення товарів і транспортних засобів через україно-польський кордон у якомога коротші строки.

Сьомка зазначив, що проблема пасажирських перевезень на залізничному транспорті на україно-польському кордоні відсутня.

Як повідомлялось, польські водії фур мають намір заблокувати рух в Україну й Білорусь у разі не скорочення черг на кордоні до 28 січня.

25 січня, за даними польських митників, час очікування для проїзду польсько-українського кордону вантажними автомобілями збільшилося до 40-46 годин з 32-35 за день раніше.

Польща пояснює великі черги на кордоні недостатньою кількістю митників, які в останні дні масово йдуть у відпустку й беруть лікарняний, у результаті чого 24 січня працювало тільки 30-40% від базового складу, а 25 січня - тільки 20% митників.

В чергах на митниці вже загинув один українській водій, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко просять зробити що-небудь з чергами на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі