пʼятниця, 08 лютого 2008 08:39

Тимошенко просить не панікувати через інфляцію

Тимошенко просить не панікувати через інфляцію
Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає передчасним робити висновки про перевищення запланованого рівня зростання інфляції за результатами соціально-економічного розвитку країни впродовж одного місяця.

Про це Тимошенко заявила журналістам після завершення зустрічі з трудовим колективом і профспілками Одеського припортового заводу.

"Я думаю, що рано робити будь-які висновки, тому що ми працювали лише один місяць", - сказала Тимошенко.

Прем`єр-міністр вважає, що рівень інфляції в січні став результатом 17-процентного інфляційного показника за підсумками 2007 року.

"Ми кожного місяця скорочуватимемо інфляцію і матимемо до кінця 2008 року однозначну інфляцію – до 10%. І це буде удвічі менше, ніж в 2007 році", - додала вона.

Тимошенко закликала політиків не створювати паніки з приводу інфляційних процесів в Україні. "Я хочу, щоб політики, керівники будь-якого рівня не створювали паніку. Ми сьогодні маємо результати минулого року", - наголосила керівник уряду.

Президент України Віктор Ющенко висловив стурбованість високими темпами інфляції в січні.

На думку глави держави, інфляція, зафіксована в Україні в січні в розмірі 2,9%, є найбільшою за останні 7 років і, за даними Нацбанку, річний розмір інфляції може становити 19,4%.

"Я б сказав, що це перший дзвоник і надзвичайно серйозний. Це виклик, якого не було за останні 7-8 років", - наголосив Ющенко.

Він також повідомив, що сьогодні звернувся до уряду і Національного банку з проханням терміново розробити план антиінфляційних заходів.

"З тієї записки, яку я одержав від Національного банку, позиція наступна – зростання інфляції в січні посилилось до 2,9%, в річному вимірі - 19,4%", - сказав Президент, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко просить не панікувати через інфляцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі