четвер, 28 жовтня 2010 14:30

Тимошенко пропонує написати з нуля нову Конституцію

Тимошенко пропонує написати з нуля нову Конституцію

Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко пропонує провести інтернет-референдум щодо Конституції України.

Про це вона заявила під час презентації проекту інтернет-сайту "Україна третього тисячоліття".

Тимошенко наголосила, що Конституція не може бути написана в одному кабінеті. За її словами, більшість українських правозахисників говорять, що нинішня редакція написана бездоганно, а права і свободи людини виписані найкраще у світі. У той же час, лідер "Батьківщини" впевнена, що нинішня Конституція виглядає, як "проект про добрі наміри".

"Треба чесно сказати, що Конституція не працює. Якщо так, то нам потрібно з новим поглядом і підходом її створити. По суті з нуля. Знаючи, що права і свободи написані добре", - наголосила екс-прем'єр.

Тимошенко зазначила, що дехто стверджу що Конституція 1996 року є гарною, просто потрібно знайти моральних політиків для її виконання.

"Це повна утопія. Знайти таких моральних політиків, які по добрій волі будуть виконувати закони і Конституцію - неможливо. Їхній пошук - це наше блукання по колу 20 років. Його треба замінити іншими речами", - сказала лідер "Батьківщини".

Тимошенко впевнена, що новою редакцією основного закону треба формувати "систему розмивання кордону між суспільством та політиками".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пропонує написати з нуля нову Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі