пʼятниця, 08 серпня 2008 09:27

Тимошенко продовжила політику Єханурова і пересадить Балогу на "Ланос"

Тимошенко продовжила політику Єханурова і пересадить Балогу на "Ланос"
Кабінет міністрів має намір обмежити вартість службових автомобілів для державних службовців до 60 тисяч гривень.

Зараз верхня планка таких витрат майже в 10 разів вище - 500 тисяч гривень, пише газета "Дело".

Ця сума дозволяла міністрам і главі секретаріату президента купувати престижні "Мерседеси" Е-класу, "Ауді" А-6, "Тойоти", елітні варіанти "Фольксвагена". У свою чергу суми в 60 тисяч гривень вистачить на китайські автомобілі, російські "Волги" або "Деу Ланос".

Тим часом, виданню стало відомо, що члени Кабміну не постраждають від такого рішення. В уряді запевнили, що ніяких дорогих закупівель найближчим часом у них не передбачалося.

Водночас нові правила ламають плани секретаріату президента. За даними одного з депутатів БЮТ, глава секретаріату президента Віктор Балога саме планував обновити службовий автопарк.

Уперше цінові ліміти на купівлю автомобілів увів перший віце-прем"єр Юрій Єхануров у 2001 році. Коли Кабмін у 2007 році очолила Юлія Тимошенко, межею витрат для найвищих чинів стала сума у 500 тисяч гривень.

300 тисяч на автомобілі дозволялося витрачати губернаторам. 250 тисяч - іншим посадовим особам секретаріату президента, Кабміну й апарату Верховної Ради.

Знизивши планку до рекордних 60 тисяч гривень, Кабмін має намір зрівняти в правах чиновників усіх рангів.

Директор департаменту фінансів органів держуправління Мінфіну Оксана Вовченко зізнається, що самі міністри від обмежень навряд чи постраждають. А от тим чиновникам, що планували змінювати свій службовий транспорт, доведеться вписатися в новий ліміт.

Як з"ясувало видання, самих міністрів нові ліміти не лякають. Чиновники визнають, що і не збиралися закуповувати для себе престижні машини, оскільки вони в них і так є.

"Я задоволений станом свого автомобіля і змінювати його не збирався. Зараз у мене Volkswagen Phaeton, що мені виділили в 2005 році", - розповів міністр у справах сім"ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

"У Міністерстві економіки автомобілі куплено якщо не цього року, то в кращому випадку в минулому-позаминулому", - зазначив заступник міністра економіки Валерій П"ятницький. Тому він упевнений, що необхідність купувати машини у відомства не виникне.

"Зрештою, міністри напевно мають власні автомобілі, і немає потреби щороку їх змінювати", - вважає чиновник. Сам П"ятницький їздить на державному Chevrolet.

Міністр із питань ЖКГ Олексій Кучеренко їздить на службовому Volkswagen. Він вважає ідею обмежити витрати на машини сумою в 60 тисяч "занадто радикальною", повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко продовжила політику Єханурова і пересадить Балогу на "Ланос"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі