вівторок, 09 листопада 2010 14:27

Тимошенко про вибори: "Янукович призначив місцеву владу"

Тимошенко про вибори: "Янукович призначив місцеву владу"

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко вважає місцеві вибори найбільш нечесними та брудними в історії України.


Про це вона заявила на прес-конференції.

"Міжнародні організації, які стежили за виборами, уряди демократичних країн, західна та українська преса винесли свій вирок цим виборами. Їх визнали такими що не відповідають міжнародним стандартам, критеріям та принципам", - зазначила вона.

Тимошенко нагадала, що з дня виборів минуло 9 днів, але й досі не оприлюднено явку виборців і не підведені підсумки.

"По всій країні продовжують вкидати бюлетені, переписувати протоколи, корегувати результати виборів за підтримки судів та силових структур. Я не бачу сенсу детально аналізувати результати голосування, бо це не були вибори в класичному розумінні, як форма суспільної демократії, обрання влади народом. Цей процес був добре спланованою та втіленою у життя технологією призначення місцевою влади всупереч волі народу", - зазначила лідер опозиції.

За словами екс-прем'єра, вибори показали, що Янукович поставив собі три завдання: "Призначити владу на всіх рівнях самоврядування всупереч волі громадян; силою та обманом зробити спробу ліквідувати справжню опозицію та на її місці створити керовану. Напередодні парламентських виборів перевірити технологію проведення "керованих виборів".

"Всі ці завдання покликанні забезпечити головну стратегію нового президента я, в якій є два головних сенси: абсолоютна влада та тіньове збагачення. Така стратегія відома громадянам, вони не хочуть за неї голосувати і тому потрібна фальсифікація",- вказала Тимошенко.

Вона зауважила, що Янукович намагається сфальсифіковані вибори пояснити окремими помилками.

"Але це обман, тому що про можливі фальсифікації його попереджали", - зауважила Тимошенко.

"Так яку ж державу будує нова влада? Без правосуддя, без свободи, без справедливості, без виборів і без України. Це звіт президента про розбудову нової України. Це звіт президента про розбудову нової країни за 9 місяців його влади. Наша команда і я особисто знаємо з ким маємо справу, їхніми шахрайськими методами. Ми повністю перебудуємо роботу з урахуванням нових викликів,.консолідуємо народ навколо чіткої ідеї - перебудови країни та надамо гідну відповідь на найближчих парламентських виборах", - резюмувала лідер опозиції.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко про вибори: "Янукович призначив місцеву владу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі