четвер, 26 листопада 2009 08:17

Тимошенко про нову ціну на газ і "воплі" політиків

Тимошенко про нову ціну на газ і "воплі" політиків

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко запевнила, що у 2010 році ціна на газ залишиться такою ж як цього року.

Про це вона заявила напередодні ввечері в інтерв"ю на "5 каналі".

"На 10 років підписана формула, яка дає можливість формувати ціни на газ для України на ринкових засадах без будь-якого додаткового обговорення. Люди навіть не відчували весь рік, що кожен квартал мінялась ціна на газ. Так само з 1 січня ніхто не відчує як вона змінилась", - розповіла глава уряду.

Тимошенко підкреслила, що не зміниться і ціна на газ для промисловості.

"Ті провокативні заяви кандидатів у президенти, що з 1 січня - Армагедон, що ціна на газ буде захмарна, впаде вся українська економіка, треба фільтрувати. Мушу всіх заспокоїти, що ціна на газ як мінімум перші півроку буде такою, як у цьому році", - наголосила прем"єр.

За її словами, делегація НАК "Нафтогазу" поїхала до Росії тільки з одного приводу - узгодити обсяг газу на наступний рік такий, який потрібний. Тимошенко зазначила, що який обсяг газу ми заявимо, такий і буде прийнятий для забезпечення України на наступний рік.

Глава уряду сказала, що про жодні поступки Росії не йшлося, тому що за півроку до початку 2010 року ми за контрактом можемо заявити будь-який обсяг газу на наступний рік для того, щоб РФ мала можливість спланувати цей обсяг для видобутку.

"Потім ми маємо можливість від узгодженої цифри споживання газу на наступний рік відхилятися на 20% чи в одну, чи в іншу сторону. Це не є Дамоклов меч, а нормальне планування. Так само і в транзиті російського газу через територію України", - повідомила вона.

Тимошенко вважає, що крім воплів політиків жодної газової проблеми за цей рік у нас не було.

"Питання не у поганих контрактах, а в тому, що високі політики в Україні намагаються всіма силами повернути на ринок "РосУкрЕнерго" і забрати в українців 11 мільярдів кубометрів газу, які знаходяться у наших сховищах", - додала вона.

Як відомо, у "Газпромі" повідомили, що середня ціна постачань газу в Україну в 2010 році складе приблизно $280 за тисячу кубометрів, що відповідає європейським цінами.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко про нову ціну на газ і "воплі" політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі