неділя, 02 березня 2008 10:55

Тимошенко про "кишенькових юристів" Ющенка

Тимошенко про "кишенькових юристів" Ющенка
Прем"єр-міністр України, лідер БЮТ Юлія Тимошенко не виключає, що створена Президентом Конституційна рада буде працювати упереджено через введення до її складу політиків та "кишенькових юристів".

Таку думку Тимошенко висловила у інтерв"ю щотижневику "Дзеркало тижня" (N8 від 1-7 березня 2008 року).

"На мою думку, певною мірою необачно забивати Конституційну раду чистими політиками й кишеньковими юристами. Адже вже тепер, тільки дивлячись на їхні прізвища, можна абсолютно точно спрогнозувати, за що вони виступатимуть і яку саме модель підтримуватимуть. У результаті ми отримаємо постійне перетягування клаптикової ковдри повноважень з одного боку на інший. Консенсус у такій раді неможливий", - сказала Тимошенко.

Водночас лідер БЮТ виступає за створення "справжньої ради деполітизованих конституціоналістів", яка виконуватиме функції центрального координуючого органу з питань конституційної реформи. "Мені здається, що в цьому органі повинні засідати переважно професійні конституціоналісти, партійні симпатії яких суспільству не відомі і, за великим рахунком, не цікаві", - пояснила вона.

"Мені здається, що головна цінність утвореного органу - актуалізація самої потреби конституційних змін. Уже сама його наявність готує суспільство до розуміння необхідності нової Конституції. Як казав Вінні-Пух, "це "вж-ж-ж" неспроста". Якщо орган утворено - отже, є й проблема, яку потрібно розв"язати. До того ж це просто знахідка для журналістів. Можна брати список членів Конституційної ради й запрошувати всіх на дискусію з приводу нової Конституції. А то ж досі за всі ефіри з питань Основного Закону звітував, мабуть, тільки Михайло Сирота", - додала глава уряду.

27 грудня 2007 року Президент України Віктор Ющенко своїм указом утворив Національну конституційну раду.

Згідно з документом, на Національну конституційну раду покладено підготовку концепції системного оновлення конституційного регулювання суспільних відносин в Україні та проекту нової редакції Конституції України.

Національну конституційну раду очолює Президент України.

18 лютого 2008 року Ющенко своїм указом затвердив персональний склад НКР у кількості 97 осіб, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко про "кишенькових юристів" Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі