пʼятниця, 14 березня 2008 11:01

Тимошенко про Черновецького, корупцію та секс

Тимошенко про Черновецького, корупцію та секс
Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко називає символічним відсторонення Президентом Віктором Ющенком Леоніда Черновецкого з посади голови Київської міської державної адміністрації (на 15 днів).

Таку думку Тимошенко висловила в п"ятницю на прес-конференції в Кабінеті міністрів.
"Створена комісія з розслідування корупційних справ Черновецького. Єдине, що втішає, що в цю комісію не включили Черновецького і Довгого. А все інше у цій комісії є", - сказала прем"єр.

На її думку, у випадку, якщо ця комісія через 10 днів заявить про відсутність в Києві корупції, то це виглядатиме приблизно так, як колись в Радянському Союзі заявляли, що в Радянському Союзі сексу немає".

В той же час Тимошенко має намір чекати результатів діяльності створеної комісії.
"Але наша команда в парламенті буде дуже чітко з вівторка наполягати на тому, щоб демократична коаліція виконала свої обіцянки киянам, і щоб у вівторок був проголосований або закон, або ухвала - це як вирішить юридична служба Верховної Ради, яка передбачає проведення дострокових виборів мера і дострокових виборів Київради через 45 днів після ухвалення відповідного рішення. Ми більше це питання не випустимо зі своєї уваги", - пояснила вона.

Глава  уряду переконана в тому, що результати голосування в парламенті у вівторок, 18 березня, свідчитимуть про те, чи "сповідає хтось подвійні стандарти чи ні".
12 березня уряд звернувся до Президента з проханням усунути Черновецкого з посади голови КДМА.

Крім того, Кабмін звернувся у Верховну Раду з пропозицією невідкладно розглянути питання про проведення дострокових виборів мера Києва і Київради.

13 березня Черновецкий звернувся з листом до Президента з проханням усунути його від виконання обов"язків голови КДМА на 10 днів.

Того ж дня Президент Ющенко своїм указом усунув Черновецького від виконання повноважень голови КДМА строком на 15 днів.

Президент доручив провести в цей термін службове щодо розслідування невиконання Черновецьким своїх службових обов"язків, порушення ним Конституції і законів, невиконання актів Президента України, Кабінету міністрів, що вказано Кабміном як підстава внесення ним представлення про звільнення Черновецкого з посади голови КДМА.

З цією метою Ющенко створив комісію для проведення службового розслідування і призначив її головою віце-прем"єр-міністра Івана Васюника, пише ForUm.


Зараз ви читаєте новину «Тимошенко про Черновецького, корупцію та секс ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі