неділя, 24 серпня 2008 17:21

Тимошенко привітала Лук"яненка з днем народження та Днем Незалежності

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко привітала свого багатолітнього соратника, автора Акту про незалежність України Левка Лук"яненка з 81-річчям та Днем Незалежності України. Про це повідомили УНІАН в Управлінні у зв"язках із засобами масової інформації Секретаріату Кабінету Міністрів України.

У вітанні Тимошенко заявила, що дуже символічним є те, що така героїчна постать народилася саме у день, якому судилося стати Днем Незалежності України. Прем"єр-міністр назвала Лук"яненка "найзнаковішою постаттю сучасної України".

Тимошенко подарувала іменинникові великий букет білих троянд та разом з його родичами, друзями та сусідами, які зібралися за святковим столом в його хаті в селі Хотів під Києвом, проспівала Левку Григоровичу "Многая літа".

Як повідомляв УНІАН, Лук"яненко народився 24 серпня 1927 року. Лук"яненко багато років провів у радянських концтаборах. У травні 1961 року Львівський обласний суд засудив Лук"яненка до розстрілу. Звинувачення було побудоване на першому проекті програми УРСР. Його звинувачували у тому, що він "з 1957 виношував ідею відриву УРСР від СРСР, підривав авторитет КПРС, зводив наклепи на теорію марксизму-ленінізму". Лук"яненко 72 днів відсидів у камері смертників.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко привітала Лук"яненка з днем народження та Днем Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі