четвер, 19 червня 2008 08:51

Тимошенко поїхала на зустріч з Соланою, а Ющенко - у гітлерівський концтабір

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко відбула до Брюсселя з одноденним візитом для участі в саміті Європейської народної партії.

У поїздці прем"єр-міністра супроводжують віце-прем"єр-міністр України Григорій Немиря, міністр палива і енергетики Юрій Продан.

Згідно з програмою візиту, Тимошенко зустрінеться з президентом Європейської народної партії Вільфредом Мартенсом, проведе ряд двосторонніх зустрічей з учасниками саміту.

Крім того, Тимошенко зустрінеться з Верховним представником Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Хав"єром Соланою, віце-президентом Європейської Комісії Гюнтером Ферхойгеном.

Водночас Президент України Віктор Ющенко відвідає Вінницьку область для участі у перепохованні останків військовополонених, які загинули в німецькому концтаборі "Шталаг N 329".

Ющенко візьме участь в заходах щодо вшановування пам"яті жертв війни в Україні, присвячених річниці початку Великої Вітчизняної війни.

Концтабір "Шталаг N 329" був створений німецько-фашистськими загарбниками наприкінці 1941 року у Вінниці, на території, де зараз розташована військова частина А-2287. За свідченнями очевидців, на території концтабору в 1941-43 роках відбувалися масові поховання радянських військовополонених, більшість з яких померли від виснаження, хвороб, холоду, голоду, значна кількість була розстріляна. Проведені дослідження встановили, що на території концтабору поховано близько 7,2 тис. військовополонених.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко поїхала на зустріч з Соланою, а Ющенко - у гітлерівський концтабір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі