вівторок, 22 січня 2008 08:46

Тимошенко поїде до Москви після Ющенка

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко поїде з візитом до Москви у другій половині лютого, після засідання Українсько-російської міждержавної комісії.

Про це повідомив Президент України Віктор Ющенко в ексклюзивному інтерв"ю агентству УНІАН.

Ющенко зазначив, що сьогодні мав телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Під час розмови сторони підтвердили дату проведення засідання Комісії Ющенко-Путін – 12 лютого.

Також президенти узгодили порядок денний засідання і перелік питань, які будуть вноситись на обговорення. Головне, нагадав Ющенко, - це підписання двосторонньої угоди між Україною та Росією - "дорожньої карти" відносин на 2008 рік.

"Ця дорожня карта вже узгоджена, парафована обома сторонами, і тому ми виходимо з того, що для того, аби сформалізувати прагматичні стосунки 2008 року, логіка двосторонніх стосунків має бути така: відбувається 12 лютого зустріч президентів, підписується План дій Україна-Росія, підписується ряд угод міждержавних, міжурядових", - сказав Президент, додавши, що зараз міністри закордонних справ опрацьовують цей пакет, і вже потім у рамках підписаного Плану дій прем"єр-міністр, відповідні міністри, керівники інших відомств України організовують роботу зі своїми російськими колегами.

Ющенко також розповів, що сьогодні у ході його зустрічі з Тимошенко було обговорили пакет угод, які планується підписати, а також було домовлено, що у другій декаді лютого прем"єр-міністр запланує свій візит до Російської Федерації, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко поїде до Москви після Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі