середа, 22 жовтня 2008 08:20

Тимошенко повинна вигнати міністрів економічного блоку - Джоджик

Якщо глава уряду вважає, що її Кабінет, на відміну від урядів країн Європи, не здатний своїми силами розробити антикризові заходи, вона повинна звільнити міністрів економічного блоку

Таку думку висловив народний депутат України, член Бюджетного комітету ВР Ярослав Джоджик, коментуючи ініціативу прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо створення коаліції протидії фінансовій кризі.

За словами політика, в Німеччині, США, Японії, Франції, Голландії, Бельгії, Люксембурзі, Південній Кореї, Росії та інших країнах уряду вже давно подали свої програми дій в умовах кризи, і вони вже реалізуються, а ось в Україні уряд не подав навіть ніякого проекту.

Він нагадав також, що "економічний блок уряду повністю складається з представників БЮТ".

"Фінансова криза - явище не раптове. Економісти прогнозували її ще навесні. Тому економічний блок уряду мав можливість розробити програму заходів. Для мене досі залишається загадкою, чому проекту такої програми немає, зате є звернення і заклики. Економіка країни, на відміну від виборців, на заклики не реагує", - зазначив політик.

Він вважає, що дії Кабміну були спрямовані більше на стимулювання проявів кризи, ніж на протидію йому.

"Уряд звернувся до непродуманого соціального популізму, внаслідок чого фактично звів нанівець антиінфляційні заходи, які робив Національний банк. Крім того, члени Кабміну активно працювали над переформатуванням Конституції, яка зовсім не консолідувала суспільство. А коли кризові явища стали незворотними, то глава уряду на 90% переклав відповідальність на РНБО і НБУ", - заявив Джоджик.

На його думку, якщо Тимошенко щиро хоче подолати кризу, то вона повинна "визнати неефективність дій Кабміну в боротьбі з кризовими явищами і звільнити міністрів економічного блоку".

"Якщо цього не відбудеться, її заклики до єднання слід розглядати як бажання подовше протриматися у кріслі прем"єра, але при цьому зняти із себе відповідальність за ситуацію в країні", - підкреслив він.

Депутат нагадав, що ще 17 жовтня прем"єр заявляла, що світова фінансова криза не має значного негативного впливу на економіку України.

На думку Ярослава Джоджика, різка зміна позиції Юлії Тимошенко в цьому питанні обумовлена небажанням нести персональну відповідальність за економічні непорядки в країні, неконтрольовану інфляцію і зростання цін, пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко повинна вигнати міністрів економічного блоку - Джоджик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі