вівторок, 19 лютого 2008 09:03

Тимошенко поверне на газовий ринок компанію, з якою працювали ЄЕСУ - Мороз

 Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко хоче повернути на ринок компанію "Ітера", з якою працювала її корпорація "Єдині енергетичні системи України".

Про це заявив лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз.

Як повідомляє прес-служба СПУ, Мороз вважає, що сьогодні у вищого керівництва Кабінету Міністрів є бажання замінити посередника на газовому ринку. "Тільки треба уважно дивитися, кого пропонують замість СП "РосУкрЕнерго". Визначити це дуже просто: по тому, хто літав на переговори до Москви на літаку, наданому "Ітерою", - компанією, що працювала з ЄЕСУ Тимошенко і з Павлом Лазаренком", - відзначив лідер СПУ.

На думку Морозу, немає ніяких підстав говорити, що після цих перестановок щось зміниться на краще для українського споживача. "Так, можна замінити посередника, умови транзиту, але що на "виході"? Я вам даю гарантію, що газ стане дорожчий. І це відчує на собі і рядовий споживач, і українська промисловість", - наголосив політик.

"Проте навряд чи уряд стане звертати на це увагу, гармонізувати слова і справи. Тому що всі газові операції - це елементи підготовки до президентської кампанії в Україні. І вона вже почалася", - вважає Мороз.

Раніше Прем"єр Тимошенко заявила, що Україна відмовиться від послуг посередників при постачаннях газу. За її словами, Кабінет Міністрів і Рада національної безпеки і оборони займуться створенням внутрішнього ринку газу України.

Нагадаємо, міжнародна група компаній (МГК) "Ітера" була створена 1992 року і з 1994 року займається реалізацією газу. Має близько 150 представництв, філіалів і дочірніх компаній в Росії, країнах СНД, Балтії, Європи і в США. З 1998 року "Ітера" розвиває власне газодобування в Росії, в Ямало-Ненецькому автономному окрузі в Західному Сибіру.

Закрите акціонерне товариство "торгово-енергетична компанія "Ітера Україна" було створене у серпні 1996 року, входило в МГК "Ітера". За п"ять років своєї роботи на ринку України компанія реалізувала понад 25 млрд кубометрів природного газу, поставленого з Туркменистану і Росії.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко поверне на газовий ринок компанію, з якою працювали ЄЕСУ - Мороз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі