пʼятниця, 01 жовтня 2010 15:46

Тимошенко порівняла Януковича з Калігулою

Тимошенко порівняла Януковича з Калігулою

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає недоцільним аналізувати юридичні підстави скасування політреформи Конституційним Судом.

Воднас, вона назвала дане рішення святотатством .

"Вважаю недоцільним та аморальним аналізувати деталі правового святотатства, яке оголосив сьогодні КС. Просто видається невипадковим, що в ці дні у світі відзначають день боротьби зі сказом", - сказала Тимошенко у зверненні до українського народу.

"Єдине, що оголосив КС, це антиконституційний сказ влади, яка вже вирішила, що закони та Конституція в Україні нічого не означають", - додала вона.

Тимошенко також процитувала чинного президента Віктора Януковича, який кілька років тому виступав за неможливість скасування політреформи.

"Я не самотня в баченні, що скасування конституційної реформи сьогодні є поверненням до тоталітаризму. Так само думає Віктор Янукович, точніше думав у 2007 році. Але місце сидіння, на жаль, визначає і його думки", - сказала вона.

"Свого часу імператор Калігула остаточно з"їхав з глузду і проголосив свого коня на ім"я Інцитат сенатором. В історії цей приклад став символом сваволі та безвідповідальності керівника держави. За 2000 років цей подвиг повторив Янукович. Тепер Україна отримала політичну ядерну зборю у вигляді не зовсім адекватного президента з повноваженнями диктатора", - додала Тимошенко.

"Але справа не тільки в Януковичі. Зрозуміло, що диктаторами не народжуються, їх робить оточення. Конституційні судді в дорогих мантіях, які мали стояти на сторожі Основного закону, виявилися лакеями, рядженими блазнями. І вони разом з Януковичем несуть всю повноту відповідальності за руйнування державного устрою", - зазначила вона.

Нагадаємо, що Конституційний суд повернув Януковичу повноваження Леоніда Кучми

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко порівняла Януковича з Калігулою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі