понеділок, 04 серпня 2008 11:34

Тимошенко порадили розібратися зі своїми горілчаними олігархами

Тимошенко порадили розібратися зі своїми горілчаними олігархами
Лідерові БЮТ потрібно починати боротьбу з олігархізацією Верховної Ради саме з її фракції.

Про це ІМК заявив народний депутат IV скликання, представник УНП Степан Хмара, коментуючи нещодавню заяву прем"єр-міністра Юлії Тимошенко на адресу представників виробників алкогольних напоїв в парламентських фракціях з приводу неприйняття Верховною Радою збільшення ставок акцизів на алкоголь.

"Замість того, щоб займатися піаром, Тимошенко повинна почати боротьбу з олігархізацією Верховної Ради саме зі своєї фракції, з бютівских доларових мільйонерів і мільярдерів", - заявив політик.

Степан Хмара підкреслив, що Юлія Тимошенко "завжди акцентує увага на засиллі у ВР олігархів, але ніколи не згадує про наявність таких у власній фракції".

Зокрема, зазначив політик, у БЮТ є депутати-власники горілчаних торгових марок - засновник і співвласник найбільшої в Україні горілчаної торгової марки "Nemiroff" Степан Глусь, власник горілчаної торгової марки "Бондарев" Костянтин Бондарьов.

Таким чином, Степан Хмара зазначає, що Тимошенко повинна "особистим прикладом спонукати інші фракції до "очищення" влади, відмежування її від бізнесу".

Нагадаємо, 31 липня на позачерговій сесії Верховної Ради України VI скликання депутати прийняли зміни до Державного бюджету на 2008 рік і в закон про підвищення ставок акцизного збору на тютюнові вироби.

Юлія Тимошенко після голосування заявила, що уряд пропонував підвищити акцизи ще на пиво і алкогольні напої.

"Але, на жаль, у Верховній Раді сидить дуже багато виробників пива і алкогольних напоїв. Вони представлені в двох фракціях у Верховній Раді. У БЮТі таких немає", - додала вона.

"Як тільки щось стосується бізнес-інтересів депутатів, то вони повстають радикально. Тому не було прийнято підвищення акцизів на пиво і алкогольні напої, хоча у всіх країн вищий акциз", - додала вона, повідомляє ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко порадили розібратися зі своїми горілчаними олігархами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі