вівторок, 14 жовтня 2008 15:44

Тимошенко порадили поступитися своїм місцем молодим

Щоденне перебування Юлії Тимошенко на посаді Прем"єр-міністра наносить значні збитки простим громадянам України. Про це заявив заступник глави Секретаріату Президента України Андрій Кислинський.

Як повідомили в прес-службі глави держави, за його словами, фінансова криза, що охопила світ, показала повну безпорадність економічного блоку Кабінету Міністрів на чолі з Прем"єр-міністром Тимошенко.

Кислинський вказав, що тоді як уряди країн всього світу об"єднують зусилля для того, щоб ефективно боротися з наслідками фінансової кризи, Прем"єр-міністр уперто не помічає небезпеки, і замість того, щоб займатися наочними питаннями, наполегливо бореться з позачерговими виборами.

Він повідомив, що уряд сьогодні не проголосував за виділення коштів з державного бюджету на проведення позачергових виборів згідно з указом глави держави.

"Більш того, останнім часом складається враження, що проблеми світової економіки Тимошенко використовує з метою прикриття власної некомпетентності", - констатував заступник глави Секретаріату.

Він вважає, що в останні дні всі є свідками того, як БЮТ і його лідер вирішують нову кризу - політичну, дестабілізуючи судову систему, блокуючи роботу силових структур і втручаючись в їх діяльність.

Останнє, за словами Кислинського, стало відповіддю на оприлюднення фактів можливої причетності Тиімошенко до зради національних інтересів.

"Безумовно, такий розвиток подій не може бути невигідним дійсно проукраїнським політичним силам, з чого можна зробити висновок: сценарій має зовнішнє коріння", - сказав заступник глави Секретаріату.

Кислинський вважає зрозумілим, що на тлі обвального падіння рейтингу БЮТ після низки його зрад у Верховній Раді і стрімкого зростання прихильників позачергових виборів, як єдиного цивілізованого європейського способу виходу з кризи, у Прем"єр-міністра немає іншого вибору, як знову задіювати через відомі технології "антикризового менеджера".

"І не виключено, що вже завтра ми почуємо, що для порятунку в країні потрібна "сильна рука", мається на увазі Тимошенко. Не виключено також, що ці заяви будуть підтримані нашими сусідами. Фактично, це - завершення кастінгу на роль кращого друга Росії", - сказав Кислинський.

На його думку, в цій ситуації можна констатувати, що щодня її перебування на посаді голови виконавчої влади наносить значні збитки простим громадянам України.

"Замість того, щоб хапатися за крісло, чи не краще поступитися молодим людям, фахівцям, які за підсумками позачергових виборів сформують коаліцію і уряд і зможуть ефективно боротися з економічними наслідками роботи уряду Тимошенко", - констатував Кислинський.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко порадили поступитися своїм місцем молодим ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі