понеділок, 29 вересня 2008 12:14

Тимошенко попросила губернаторів допомогти їй змінити Бюджетний кодекс

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко закликає голів обласних державних адміністрацій сприяти прийняттю Верховною Радою 30 вересня-3 жовтня в цілому змін до Бюджетного кодексу.

Про це вона сказала на селекторній нараді з губернаторами з питань міжбюджетних відносин.

Прем"єр повідомила, що Блок Юлії Тимошенко буде наполягати на розгляді в цілому змін до Бюджетного кодексу на пленарному тижні 30 вересня-3 жовтня.

Прем"єр зазначила, що практично всі губернатори являють або партію "Народний Союз "Наша Україна", або партію "Єдиний центр", тому вони повинні сприяти фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" у внесенні змін до Бюджетного кодексу.

"Ведіть переговори із Президентом, із главою Секретаріату Президента, у тому числі, якщо можете, виходьте на Партію регіонів, але ми повинні з вами до кінця цього тижня прийняти зміни до Бюджетного кодексу", - підкреслила прем"єр.

Тимошенко зазначила, що зміни до Бюджетного кодексу дадуть змогу залучити в місцеві бюджети додатково 7,5 млрд. гривень.

Прем"єр підкреслила, що у разі, якщо НУНС не підтримає зміни до Бюджетного кодексу, то губернатори можуть винити тільки себе в тім, що місцеві бюджети недоотримають ці кошти.

18 вересня Рада прийняла в першому читанні законопроект N2709 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу" (автори - депутати Микола Деркач від фракції Блоку Литвина, Павло Жебривський від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" і Євген Кирильчук від БЮТ).

За оцінками авторів законопроекту, його прийняття дасть змогу поліпшити бюджетне адміністрування й посилити контроль над дотриманням бюджетного законодавства.

Попередня редакція Бюджетного кодексу прийнята парламентом 21 червня 2001 року, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко попросила губернаторів допомогти їй змінити Бюджетний кодекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі