понеділок, 21 липня 2008 17:57

Тимошенко пообіцяла Меркель повернути лютеранські церкви

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко і федеральний канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель обговорили стратегію поглиблення двосторонньої співпраці між Україною та Німеччиною.

Про це повідомили у прес-службі Кабінету міністрів України.

Під час зустрічі Ю.Тимошенко заявила, що Німеччина сьогодні є партнером номер один для України. За її словами, про це свідчить високий рівень товарообігу між країнами, а також обсяг німецьких інвестицій в українську економіку.

Прем"єр-міністр України вважає, що сьогодні Україна має розробити стратегію партнерства як з Німеччиною зокрема, так і з Європейським союзом в цілому, а також визначити напрямки співпраці в економіці, енергетиці й у питаннях, пов"язаних зі створенням спільної системи безпеки в ЄС. "Сподіваюсь, що сьогоднішня зустріч надасть додатковий поштовх нашим двостороннім стосункам", - сказала вона.

Ю.Тимошенко також пообіцяла, що уряд України у стислі терміни вирішить питання щодо повернення усіх приміщень лютеранській церкві.

У свою чергу федеральний канцлер ФРН заявила, що не бачить альтернативи успішному шляху розвитку України. Вона відзначила, що Німеччина й Україна є добрими партнерами, зокрема по всім напрямкам зовнішньоекономічної діяльності. "Німеччина готова надавати активну підтримку Україні, укладати нові угоди між нашими країнами", - сказала А.Меркель.

Після завершення зустрічі у розширеному складі прем"єр-міністр України і федеральний канцлер Німеччини провели додаткову зустріч віч-на-віч, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пообіцяла Меркель повернути лютеранські церкви ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі