середа, 09 грудня 2009 10:01

Тимошенко пообіцяла кримським татарам посади в обмін на підтримку

Тимошенко пообіцяла кримським татарам посади в обмін на підтримку

Прем"єр-міністр України, кандидат у президенти Юлія Тимошенко запросила кримських татар стати частиною її команди.

Про це йдеться в листі Тимошенко до голови Меджлісу кримських татар Мустафі Джемільову.

У листі Тимошенко йдеться про те, що "кримські татари нарівні з іншими громадянами повинні мати всі можливості для свого представництва в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Конституція України проголошує рівність усіх громадян незалежно від їх національності, мови, релігійних і політичних переконань. Тому будь-які випадки дискримінації громадян за національними і релігійними ознаками, розпалювання міжнаціональної і міжрелігійної ворожнечі та чвар є неприпустимими. Обіцяю, що робитиму все необхідне для викорінення таких ганебних явищ".

Тимошенко запросила "весь кримськотатарський народ" стати частиною її команди "не лише заради перемоги на майбутніх президентських виборах, але і заради спільного будівництва нашої держави на благо українського народу".

"Хочу запевнити Вас, що політична сила, яку я очолюю, з радістю готова бачити у своїх рядах представників кримськотатарського народу і підтримати на наступних місцевих та парламентських виборах його авторитетних діячів", - сказано в листі.

Окрім того, Тимошенко висловила переконання в необхідності забезпечення умов для повернення і облаштування депортованих кримських татар.

Незважаючи на нинішні економічні проблеми, уряд передбачає у державному бюджеті на 2010 рік кошти в сумі не меншій, аніж було виділено в поточному році, для здійснення відповідних заходів, а з покращенням економічної ситуації планується доведення цієї суми щонайменше до 150 млн. грн. на рік.

Окрім того, прем"єр-міністр доручила Держкомітету у справах національностей та релігій, іншим центральним органам виконавчої влади розробити нову Програму з облаштування депортованих кримських татар та осіб інших національностей, які повернулися в Україну.

На закінчення Тимошенко подякувала Джемільову, Меджлісу і всьому кримськотатарському народу за "послідовну підтримку демократичних перетворень в Україні, курсу на подальшу європейську інтеграцію, будівництва України як європейської демократичної, правової держави".

Раніше бажання співпрацювати з кримськими татарами висловив президент Ющенко.

"Я відкритий до співпраці і покладаюся на вашу активну позицію в спільній розбудові сучасного демократичного суспільства, утвердженні панування закону й права, міжетнічної толерантності, взаємної поваги й розуміння", - зауважив президент.

Нагадаємо, що делегати 2-ої сесії курултаю кримськотатарського народу ухвалили рішення підтримати на майбутньому президентському виборі лише демократичних кандидатів.

Причому курултай не назвав конкретного прізвища.

За метіралами: Кореспондент

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пообіцяла кримським татарам посади в обмін на підтримку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі