Ексклюзиви
вівторок, 12 січня 2010 09:48

Тимошенко пообіцяла кредити на авто під 5 %

Тимошенко пообіцяла кредити на авто під 5 %

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко сподівається, що в 2010 році можна буде забезпечити видачу споживчих кредитів на придбання вітчизняних автомобілів під 5% річних.

Про це вона заявила під час відвідання ЗАТ з іноземними інвестиціями "Запорізький автомобілебудівний завод".

"Якщо ми після перемоги на президентських виборах поставимо нормальне керівництво Нацбанку, закінчимо оздоровлення банківської системи, то видавати споживчі кредити потрібно не під 20% річних і більше, а не більш як 5% річних для того, щоб ми були конкурентами в світі і мали нагоду реалізовувати свої програми.

Споживче кредитування буде продовжене і продовжене з новою потужністю, і дасть можливість реалізовувати автомобілі українського виробництва, зокрема АвтоЗАЗ, на внутрішньому ринку України", - сказала Тимошенко.

Вона підкреслила, що внутрішній ринок автомобілів має бути захищений так, щоб вітчизняні автомобілі були конкурентоспроможними, і митний збір на імпортні автомобілі має бути порівняним з митами в інших країнах.

"Митний збір на імпортні автомобілі має бути порівняним з митами, які є в інших країнах. І сьогодні не можна відкривати двері і не давати можливість, по суті, руйнувати нашу власну автомобільну промисловість", - сказала Тимошенко.

Вона нагадала, що на сьогодні у Верховній Раді перебуває кілька законопроектів про введення додаткового 13%-го мита на імпорт автомобілів.

Коментуючи на прохання журналістів можливість ухвалення цих законів, при тому, що проти таких мит виступає Світова організація торгівлі, Тимошенко сказала: "Поки діяло 13%-не мито, ми утримували нашу автомобільну галузь. І дійсно, у СОТ є свої претензії до того, щоб не було взагалі ніякого мита.

Але, безумовно, кожна країна лобіює своє виробництво, і тому нам потрібно повертатися до стандартного захисту. Такого, який є в Європі щодо імпортних автомобілів. Такий самий захист має бути і в Україні… Я хочу, щоб в Україні було визначено такі розміри мита, які дають можливість не руйнувати автомобільні заводи і промисловість, а давати шанс жити і процвітати", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пообіцяла кредити на авто під 5 %». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути