понеділок, 03 листопада 2008 15:57

Тимошенко погрожують всеукраїнським страйком

Федерація профспілок України допускає проведення всеукраїнського страйку у разі відмови представників влади від діалогу при прийнятті ними заходів щодо подолання економічної кризи.

Про це заявив заступник голови Федерації профспілок Григорій Осовий.

"Якщо влада не піде на діалог, то профспілки можуть, по-перше, провести акції протесту й по-друге, – ми це вже обговорили – ми можемо вдатися до національного страйку", - сказав він.

За словами Осового, 28 жовтня представники основних профспілкових організацій провели засідання загального представницького органа всеукраїнських профспілок, на якому дійшли висновку, що в діях влади простежується намір вирішити проблеми, що виникли в результаті економічної кризи, за рахунок найманих робітників і пенсіонерів.

У зв"язку із цим профспілки вимагають від Кабінету міністрів не допустити припинення зростання мінімальної заробітної плати й відстрочку приведення її у відповідність із прожитковим мінімумом, від Національної комісії з питань регулювання енергетики - скасувати рішення про підвищення з 1 грудня ціни на газ для населення на 35%.

Також профспілки вимагають від Національного банку забезпечити виконання банками своїх зобов"язань перед фізичними і юридичними особами й не допускати порушення прав вкладників.

Крім того, профспілки вимагають від влади невідкладно провести засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради для вироблення погоджених дій щодо подолання економічної кризи й забезпечення відповідності цих заходів генеральною угодою на 2008-2009 року.

Осовий підкреслив, що припинення підвищення заробітних плат одночасно зі збільшенням цін на комунальні й транспортні послуги для населення в сукупності зі значними скороченнями працюючих у металургійній галузі може серйозно посилити соціальну напругу в країні.

Як відомо, ФПУ вимагає від Кабміну ухвалити рішення, яким зобов"язати НКРЕ скасувати своє рішення про підвищення роздрібних тарифів на природний газ для населення на 35% із грудня 2008 року, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко погрожують всеукраїнським страйком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі