вівторок, 12 лютого 2008 08:11

Тимошенко погодилася залишити Росукренерго в посередниках, але ненадовго

Тимошенко погодилася залишити Росукренерго в посередниках, але ненадовго

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко допускає присутність компанії RosUkrEnergo на українському ринку як посередника на перехідний період до підписання прямих контрактів з РФ про постачання природного газу до України.

Про це  Тимошенко заявила сьогодні під час зустрічі з керівниками дипломатичних місій від країн Євросоюзу, акредитованих в Україні.

"Ми пропонуємо з 1 січня 2008 року перейти бодай на одного посередника – на RosUkrEnergo, тільки прибрати "УкрГаз-Енерго", яке нічого не робить, тільки перекладаючи папери і ставлячи зайву печатку, знімає з України додаткові гроші", - сказала Тимошенко.

При цьому прем`єр-міністр також заявила про готовність, починаючи з січня 2008 року, розраховуватись за споживання газу з RosUkrEnergo і одночасно включатися в переговорний процес для укладення прямих контрактів з компанією "Газекспорт" (дочірнє підприємство російського ВАТ "Газпром").

Крім того,  Тимошенко вчергове заявила про необхідність відновлення впливу НАК "Нафтогаз України" на внутрішньому ринку.

Прем`єр-міністр наголосила, що Україна має намір здійснювати перехід на прямі контракти з постачання газу "поетапно, еволюційно, без стресів, але наполегливо". "Якщо цього ми не зробимо зараз, то потім постійно сидітимемо на цьому гачку", - вважає  Тимошенко, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко погодилася залишити Росукренерго в посередниках, але ненадовго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі