понеділок, 12 січня 2009 08:27

Тимошенко погодилася піти на поступки Росії

Тимошенко погодилася піти на поступки Росії

Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і прем"єр-міністр Юлія Тимошенко погодилися розглянути претензії Росії з приводу декларації України до протоколу з забезпечення міжнародного контролю за транзитом російського газу через Україну європейським споживачам.

Про це повідомляє в понеділок агентство Рейтер, передає РІА "Новости".

"Баррозу подзвонив Тимошенко і погодився разом з нею розділити два документи (протокол і українську декларацію до нього). Зараз вони виробляють новий документ, без посилання на декларацію", - повідомив у неділю ввечері прес-секретар Єврокомісії.

"Комісія продовжує вважати, що (українська) декларація не впливає на чинність протоколу, підписаного Україною, Росією й Євросоюзом", - додав представник Єврокомісії.

Як повідомлялося, Україна в неділю підписала протокол про розблокування транзиту російського газу в Європу, однак із застереженнями, які не приймає російська сторона.

Президент Росії Дмитрій Медведєв доручив уряду Російської Федерації не виконувати протокол доти, доки в ньому не будуть зняті протиріччя.

У той же день прем"єр РФ Володимир Путін у телефонній розмові з головою Єврокомісії заявив, що будь-які доповнення до протоколу, зміст яких не погоджений із Росією, є неприйнятними.

А голова "Газпрому" Олексій Міллер назвав прописану в українських доповненнях до протоколу необхідність отримувати певні обсяги газу для здійснення транзиту в Європу "спробою української влади легалізувати крадіжку газу". Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко погодилася піти на поступки Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі