понеділок, 14 жовтня 2013 18:18

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко погодилась на помилування Януковича - Власенко

Тимошенко погодилась на помилування Януковича - Власенко
Сергій Власенко та Юлія Тимошенко Фото: reuters.com

Засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко готова піти на помилування без повної реабілітації. Про це в інтерв'ю виданню ЛІГАБізнесІнформ розповів її захисник Сергій Власенко.

Він вважає найбільш коректним вирішенням "питання Тимошенко" повну політичну і юридичну реабілітацію, але в ситуації, що склалася, захист екс-прем'єра готовий розглянути компроміс.

"Не Тимошенко почала політичні репресії, не вона себе садила до в'язниці, не вона організовувала цей, як кажуть американці, кенгуру-трайл - спочатку в Печерському суді, потім в апеляційному, а потім у Вищому спеціалізованому. Але, як відповідальна людина, вона розуміє, що підписання асоціації - стратегічне питання для України", - сказав Власенко.

"Тому Тимошенко готова, і заявила про це публічно, прийняти таку пропозицію місії Європарламенту, як прохання Кокса-Кваснєвського про помилування з подальшим виїздом на лікування до Німеччини - це реальна необхідність", - зазначив адвокат.

За його словами, "згідно з Конституцією, у президента є необмежене право на помилування".

"Президент сам для себе своїм указом встановив обмеження, - а в ситуації з Луценком він вже показав усім, що ці обмеження можна не брати до уваги", - каже він.

За словами Власенка, є й інші варіанти вирішення питання Тимошенко.

"Можна декриміналізувати статті 364-365 Кримінального кодексу , про що Янукович говорив ще у вересні 2011 року, але потім сказав: я ж не керую своїми хлопцями в парламенті. Можна провести амністію. Для цього потрібно тільки одна умова - політична воля Януковича", - резюмував він.

Як повідомлялося раніше, Тимошенко погодилась лікуватися в Німеччині. Відповідну пропозицію 3 жовтня їй передали екс-президент Польщі Александр Квасневський та екс-президент Європейського парламенту Пет Кокс.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко погодилась на помилування Януковича - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

76

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі